QUÈ FER?

Rutes de senderisme a Súria

Les Millors Rutes de Senderisme a Súria
Súria és el punt de partida ideal per explorar una varietat de rutes de senderisme que et portaran a descobrir paisatges increïbles. Tant si ets un senderista experimentat com si només vols gaudir d’una caminada tranquil·la, trobaràs rutes per a tots els nivells.
Des de la Ruta del Cardener fins a la descoberta del Poble Vell, cada camí ofereix una nova aventura. Equipat amb mapes detallats i guies locals, t’assegurem una experiència única al cor de la natura catalana.

Senderista explorant una de les rutes de senderisme a Súria.

Patrimoni cultural de Súria

Patrimoni Cultural de Súria: Un Viatge al Passat
Súria és un municipi ric en història i cultura. El seu patrimoni cultural inclou monuments impressionants com el Castell de Súria, que vigila el poble des de dalt del turó, i el Poble Vell, amb els seus carrers empedrats que et transporten al passat.
Les tradicions locals, com les Caramelles, mantenen viva la cultura popular, oferint als visitants una immersió completa en les arrels del territori. Descobreix el patrimoni cultural de Súria i deixa’t captivar per la seva història.

El Castell de Súria, un dels principals patrimonis culturals del poble.

Autor Gerard Franquesa ©Bages Turisme _ Consell Comarcal del Bages

El Castell de Súria, un dels principals patrimonis culturals del poble.

Fira medieval de Súria

Viu la Fira Medieval de Súria: Un Esdeveniment Únic
Cada any, Súria es transforma en un poble medieval durant la Fira Medieval dels Oficis. Els carrers s’omplen d’artesans, músics i espectacles que recrean l’ambient de l’època. És una oportunitat única per viure la història en primera persona.
Aquest esdeveniment atrau visitants de tot arreu, oferint un cap de setmana ple d’activitats per a tota la família. No et perdis la pròxima edició de la Fira Medieval de Súria, una cita imprescindible per als amants de la història i la cultura.

Fira Medieval dels Oficis a Súria, una recreació històrica única.

Caramelles a Súria

Les Caramelles a Súria: Una Tradició Viva
Les Caramelles són una de les tradicions més arrelades a Súria, celebrades cada any per Pasqua. Els carrers del poble s’omplen de música i alegria, amb grups de cantaires que mantenen viva aquesta tradició des del segle XVI.
És una experiència única per als visitants, que poden viure de prop l’esperit comunitari i cultural que defineix Súria. No et perdis aquesta festa plena de color i música, un autèntic símbol de la identitat local.

Cantaires participant en les Caramelles de Súria.

Foto de Bages Turisme